Сиљановска Давкова на литиургија во Соборниот храм во Скопје

Интегрален текст од изјава за медиуми

Почитувани,
Ако по два милениеуми се собираме овде сите како верници сигурно е тоа најголемиот ден. Јас верувам дека е тоа ден на животот, верувам дека тоа е ден на радоста, погледнете ги лицата на луѓето, ќе се уверите во тоа.
Мислам дека овој ден е специфична опомена за сите нас како вели владиката возобљубеност се чувствуваме, тогаш треба и дел од нас да ставиме во она што се вели чест, радост, вечен живот и јас така се чувствувам денеска.    
 

Со почит,

Тим на Кандидат за претседател на Република Македонија,

Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова