Почитувани, Чест ми е што сум меѓу Битолчанки и Битолчани, благодарна сум на начинот на кој гласаа, охрабрена сум, инспирирана сум во последниве денови. Мислам дека не згрешиле што го сториле тоа. Денеска, вечерва кога гледам на ова студено време во колкав број се дојдени, особено жените. Имам чувство дека ми веруваат, но пак јас

Почитувани, Како да го наречам моментот или денот можеби постберлински момент, сите од Берлин вклучувајќи ме и мене очекувавме добар глас. Но се чини најдобриот глас требаше да дојде или сакаше да го донесе премиерот Заев, или можеби себеси се замислуваше како некогаш Кенеди во Берлин рече дека се чуствува како граѓанин на Берлин. Но

Млади

Соопштение до јавност, реакција на соопштението на СДСМ и МТСП Денеска во обид да ја дефокусира јавноста од бегството на Пендаровски од дебатата на Алфа ТВ, дебаклот од средбата во Берлин и катастрофално влошениот имиџ на власта, “министерството за вистина” на СДСМ со злоупотреба на државни институции објави лажни обвинувања против кандидатката за претседател Гордана

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска во општина Ѓорче Петров се обрати на трибината насловена „Со гласање до одлука за нашата судбина“. Сиљановска Давкова истакна дека само со право и правда може да има вистинско сојузништво меѓу граѓаните без разлика на нивната етничка и верска припадност.

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска во Граѓанскиот штаб подготви 50 оброци за социјално загрозените семејства и ранливи категории деца. Сиљановска Давкова како што и самата во текот на изборната кампања во првиот изборен круг истакна дека ќе биде првата амбасадорка за борба со сиромаштијата, односно