Соопштение до јавност Денеска во посета на Граѓанскиот штаб беа студентите на кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова. Сиљановска Давкова оствари кратка средба со нив од кои што доби поддршка за победа во вториот круг на претседателските избори на 5 мај, а и подарија и портрет кои самите тие го

Почитувани, Во „Левица“ јас сум опкружена со бивши студенти кои не се забораваат, јас сум им била професорката, меѓу нас не може да има преправање. Многу се познаваме и тоа е инвестиција што вредела да се направи. Разговаравме за проблемите со кои се соочува оваа држава, за можните решенија, за приоритетите, за тоа што не

Почитувани, Ве известуваме дека денес (30.04.2019) кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова ќе одржи низа настани           Во 13:30 часот ќе се одржи Добротворен настан „Да бидеме хумани – подготви оброк со Гога“ во Граѓанскиот штаб на Рекорд.           Во 19:00 часот ќе се одржи трибина во Општина Ѓорче Петров

Почитувани, Ве известуваме дека денес (30.04.2019) кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова ќе одржи низа настани           Во 11:30 часот во просториите на „Левица“ (ул. Мирослав Крлежа бр 20/1-12), ќе оствари средба со претставници на партијата.           Ги покануваме вашите новинарски екипи во 12:15 часот во просториите на „Левица“ за

Почитувани, Прекраксно е чуството да сте на едно од најживите места во градов, една од најпосетените цркви. Местото каде што веројатно Дичо зографот најубавото од себе го реализирал, за да ние се восхитуваме. И секое влегување овде за мене носи духовен мир, спокој и ме потсетува на зборовите на архиепископот неколку пати повторувани вчера за

Почитувани, Веќе сум рекла дека како Струга нема друга и дека секогаш кога сме низ светот се чуствуваме како Костантин Миладинов, целата т’га за Македонија е т’гата за југот. Јас во вториот круг очекувам граѓаните на Струга без оглед на етничка, верска, јазична и друга припадност сами да одлучат бидејќи гласот е нивен, а не

Интегрален текст од изјава за медиуми на Гордана Сиљановска Давкова Најискрено кажувам дека гласовите на граѓаните од Кичево, без оглед на националната, етничката, верската или друга припадност имаат посебно значење за мене, веќе кажав дека Кичево е градот на моите прадедовци, дедовци и родители, Кичево е градот и на моите Албански побратими. Јас очекувам кичевчани

Кандидатката за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска беше во посета на црквата „Св. Петар и Павле“ во Кичево. При посетата Сиљановска Давкова посочи Кичево за нејзе е град кој што има посебно место во нејзиното срце. Јас сум горда на моите корени. Ми претставува задоволство што сум овде денес, на

Интегрален текст од изјава за медиуми Почитувани, Ако по два милениеуми се собираме овде сите како верници сигурно е тоа најголемиот ден. Јас верувам дека е тоа ден на животот, верувам дека тоа е ден на радоста, погледнете ги лицата на луѓето, ќе се уверите во тоа. Мислам дека овој ден е специфична опомена за