Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова  денеска ја посети црквата Св. Апостоли Петар и Павле во Ново Лисиче. Сиљановска Давкова оствари неформална средба со голем број на граѓани каде што и беше изразена голема поддршка за убедлива победа во вториот круг на претседателските избори на 5 мај.

Почитувани, Ве известуваме дека денеска 29.4.2019 ќе се одржат низа настани од страна на Кандидат за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова. Кичево од  12:00 до 13:30 часот Посета на црквата „Св. Петар и Павле“, и остварување на средби со граѓани. Потоа е предвидено прошетка низ центарот и чаршијата. Струга од 14:30

Денеска кандидатот за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова оствари средба со земјоделците од Овчеполие. Во текот на средбата се разговараше за проблемите со кои се соочуваат земјоделците откако оваа влада е на власт, практично тие се оставени сами на себе. Сите граѓани на Македонија имаат проблеми со сиромаштијата, корупцијата, непотизмот. Но

Почитувани, Велат дека мојот говор е поинаков, дека моите настапи се поинакви, дека мојот речник е поинаков. Не само женски туку дека ги адресира вистинските проблеми, резултатот е охрабувачки, јас ќе продолжам по свое. Мислам дека доволно ги инспирирав граѓаните во првиот изборен круг за да излезат и во вториот изборен круг. Мислам дека во

Почитувани, Ве известуваме дека денеска 27.4.2019 ќе се одржат низа настани од страна на Кандидат за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова. 12:00 часот посета на Кавадарци – село Ваташа 12:30 часот прошетка низ центар на Кавадарци при што ќе биде дадена изјава за медиуми 14:00 часот посета на Свети Николе –

Денеска кандидатот за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова оствари средба со жителите на с. Бањица. Во текот на средбата се разговараше за проблемите кои ги делиме како граѓани во оваа земја. Сите граѓани на Македонија имаат проблеми со сиромаштијата, корупцијата, непотизмот. Ги слушав денес и Турците и Албанците од Долна Бањица,

Денеска започнува големиот христијански празник кој има не само теснорелигиозно значење туку и општочовечка порака. Празнуваме и во исто време испраќаме порака вредностите поврзани со вербата во луѓето, љубовта, човечноста, соживотот, разбирањето да не бидат актуелни само на празници туку секогаш и со секого. Велики Петок е денот кога најмногу треба да се запрашаме што

Кандидатот за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска на трибина во Општина Карпош се обрати на граѓаните. Сиљановска Давкова ги поздрави граѓаните и им заблагодари што ја подржаа во првиот круг од претседателските избори со што и дадоа дополнителна сила за да победи, се со цел правдата да преовладее во државата.