Почитувани, Апстиненцијата е модерна болест, укажува на болеста на демократијата. Луѓето се разочарани од носителите на политичката власт. Зошто најчесто тие ги адресираат сопствените интереси наместо интересите на граѓаните. Значи таа е синоним на криза на претставничката демократија. Зачукај на македонска врата, инаку Венецијанската комисија во три наврати во извештаите и препорачуваше на Македонија да

Почитувани,           Почна вториот дел од кампањата, пред клучниот дел 5-ти мај она што го забележувам е очекувана, логична и силна нервоза кај власта. Зошто резултатот е загрижувачки, опоменувачки, во друга земја можеби власта веднаш би рекла дека не го поминала тестот и дека е спремна да распише предвремени парламентарни избори.           Она што продолжува

Почитувани, Честопати слушате дека јас за себе велам дека сум како професор и како личност сократовка. Сократ бил обвинет дека ги бунтува младите и еве јас признавам дека ги бунтувам младите кога предавам. Им велам дека треба да критични кон сите па и кон професорите, да не веруваат во апсолутни вистини, да не веруваат во

Одговор на новинарски прашања на Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова Прашање, новинар: Вие вчера испратив една порака на твитер после изјавата на премиерот дека ќе преработи метлата и најавува чистка после 5 мај, Вие на еден директен начин му испративте нему порака, може ли тоа да го искоментирате? Одговор: Па ќе повторам, прво претседателската кампања