Почитувани,           Почна вториот дел од кампањата, пред клучниот дел 5-ти мај она што го забележувам е очекувана, логична и силна нервоза кај власта. Зошто резултатот е загрижувачки, опоменувачки, во друга земја можеби власта веднаш би рекла дека не го поминала тестот и дека е спремна да распише предвремени парламентарни избори.           Она што продолжува

Почитувани, Честопати слушате дека јас за себе велам дека сум како професор и како личност сократовка. Сократ бил обвинет дека ги бунтува младите и еве јас признавам дека ги бунтувам младите кога предавам. Им велам дека треба да критични кон сите па и кон професорите, да не веруваат во апсолутни вистини, да не веруваат во

Почитувани, Добро вечер, Најпрво уште еднаш дозволете ми да се заблагодарам на ВМРО-ДПМНЕ и на членовите на Коалицијата „За подобра Македонија“ за отворената врата за некои однадвор како мене, ама на овие гласови јас би сакала да им се заблагодарам и на граѓаните кои биле аполитични, а гласале за мене. На граѓаните кои длабоко се

Интегрален текст од изјава за медиуми на Горан Момировски   Почитувани, Денеска ги информирав претставниците на ОБСЕ-ОДИХР,набљудувачката мисија на ОБСЕ за аферата Големото око. Аферата Големото око кое што можеше да запре веднаш пред четири дена кога тимот на Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова ги објави индициите за сериозен криминал од страна на СДСМ, индициите

Почитувани, Се согласувам со најголемите умови на денешницава кои покрај еколошкиот предизвик и еколошката катастрофа, сиромаштијата пред неа ја ставаат или до неа, се разбира и покрај барањето за делимитаризација. Значи ако станам јас претседателка на Република Македонија ќе го сторам тоа што го имам напишано и во програмата. Бидејќи јас знам дека дури 40%

Почитувани, За жал и покрај јавните заложби на дел од политичките структури дека Македонија мора да има чист фајл во однос на изборите од што зависи се разбира и датумот со преговори со ЕУ денеска морам да информирам за еден скандал кој што можеме и да го наречеме „Големото око“, „Големото уво“, како сакате но

Почитувани, Положив цвеќе на споменикот на првиот претседател на АСНОМ всушност првиот претседател на Македонија, Андонов Ченто. Тоа е моќна симболика, зошто еден од основните темели на Европа е борбата против фашизмот. Ние активно, односно партизаните активно се вклучиле на правата страна што значи уште од тогаш Европа и ЕУ биле нешто природно за нас.

Почитувани, Вреди да се одбележуваат важни датуми, како овој денот на Ромите во светот. Меѓутоа уште повеќе вреди секој ден да биде пристоен ромски ден. Се разбира Република Македонија на овој план уставно правно зошто Ромите си го најдоа заслуженото место во Преамбулата, и институционално правно може да се пофалиме дека водевме сметка за своевидно

Почитувани, Не знам дали можам да ја изговорам пораката се срамам искрено. Мислам дека сите треба да се срамиме, зошто се работи за една од најголемите, најтегобните, најтешките македонски трагедии. Со право велат повеќето од овде присутни, директно допрени од оваа трагедија дека не се сигурни дали треба да говорат за бегалци и за прогонети.

Почитувани, Имав можност да присуствувам на прославата на 70 години од создавањето на НАТО. Мислам дека прославата доаѓа во моментот пред нашето влегување во НАТО. Сметам дека влегувањето во НАТО ќе се случи. Чинам дека сите политички партии истакнувале и во своите програми, но и во дебатите во Парламентот и пошироко дека се работи за