Почитувани, Дебатата беше жива, мислам дека дебатата беше аргументирана вие новинарите ќе оцените кој имаше повеќе аргументи. Дека не беше „ad hominem“ и дека е добра инспирација за нас да се соочиме во други дебати, во други сфери во кој има надлежност претседателот. Јас сум лично задоволна и како кандидатка, а особено како жена зошто

Проф. Д-р. Гордана Силјановска Давкова со задоволство ја прифати поканата од Национален сојуз на слепи на Република Македонија да ги посети и да поразговараат за нивните секојдневни пречки за нормално функционирање. Исто така  ја промовираше и својата аудио програма наменета за лица со оштетен вид. Почитувани, Секој од нас има некои компаративни предности, посебен е

Добровечер на сите, Па после срамот вчерашен туку што чувме дека Вардар победи една прекрасна вест. И ете ние докажавме дека во спортот со спортската дипломатија можеме да стигнеме до врвот. Ви благодарам на присуството, инспиративно е, ќе се обидам да го оправдам вашето внимание вечерва. Сакам најпрво да се заблагодарам на ВМРО-ДПМНЕ, на претседателот

Интегрален текст од говор на Гордана Сиљановска Давкова Колку инспиративна атмосфера Почитуван претседателе на ВМРО-ДПМНЕ, почитувани коалициони партнери, почитувани граѓани, најпочитувани неготинчани. Навистина ми е неизмерливо, неизмерно задоволство да ви се обратам зошто времето бара да размениме мисли, зошто времето е едно од најголемите невремиња во Македонија. Претпоставувам дека и во Неготино се чувствувате како

Почитувани, Жените доаѓаат, Македонија има искуство, повеќегодишно искуство дека мажите се на власт. Навистина не е многу за фалење да речеме дека 38% во парламентот се жени, сериозна бројка. Духовното, креативното е во нас, кај нас жените. За некои работи не можете да правите компромис, немате право, не сте овластени, нешто што сте наследиле треба

Интегрален текст од говор на Гордана Сиљановска Давкова Добровечер на сите, Чест ми  е да ве поздравам во олку голем број, иако одејќи по пазарите срцето ме боли кога ја гледам цената на јаболката, една од најскапите овошја во Светот, кај нас 10, 15 денари. Е тоа е реформската власа, економски ориентираната влада, заборави на

Интегрален текст од говор на Гордана Сиљановска Давкова Почитувани присутни, Почитувани стружани, Почитувани Македонци, Албанци, Турци, Роми, Власи, Бошњаци и сите што сте овде Ви се обраќам вам, Ви се обраќам, Ви се обраќам во името на Македонија. Ги слушам зурлите и тапаните и по некој кавал и си велам тоа ни била судбината, да

Интегрален текст од говор на Гордана Сиљановска Давкова Почитувани сограѓани, Почитуван Претседателе на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани претседатели на партиите кои што ме поддржа покрај ВМРО-ДПМНЕ Почитувани колешки и колеги кои ја дадовте иницијативата за мене Почитувани Охриѓани Навистина ми е голема чест што ме удостоивте со присуството, Ви благодарам што како во химната на Македонија не

Вечерва кандидатот за претседател на Република Македонија, г-ѓа. Гордана Силјановска Давкова ги посети жителите на Општина Берово каде што говореше за наводната „демократија“ на СДСМ при избор на кандидат за претседател. Да се заблагодарам на отворената врата на ВМРО-ДПМНЕ, за некој како мене. Тоа беше доказ за демократски капацитет, за европски капацитет. И само споредете