Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска пред граѓаните во Аеродром вети дека правото и правдата ќе завладее во Република Македонија и конечно ќе се стави крај на оваа криза и црнило кое владее во државата поради оваа власт. Мојот кабинет ќе биде кабинет во кој ќе доминираат жени. Доаѓа

Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска по остварените средби во Маџари, Хиподром и Гази Баба порача дека на 5-ти мај ќе победи правдата и правото во Македонија. Според нејзе за овие две и пол години, власта не направила ниту една значајна реформа која што ќе биде од значење за

Почитувани, Ми се чини дека последниот ден од кампањата беше доказ дека беше најцрн во црната кампања кон мене, морам да кажам. Тоа е само знак или доказ дека уште еднаш власта на заминување е најстрашна власт. Очигледно дека во недостиг на аргументи, во недостиг на знаење, во недостиг на дигнитет и интегритет како во

Почитувани, Очекувам во недела граѓаните масовно да излезат, очекувам да го продолжат она што го направија во првиот изборен круг, да се зголеми поддршката за мене. Зошто? Бидејќи кандидатот на власта не може да направи ништо друго освен она што го правеше оваа власт зошто и самиот тврди дека 102% се согласува со лидерот на

Демант

До проф. Мимоза Ристова, Во 1992 кога професорката Гордана Сиљановска Давкова е министерка беше почната примената на Законот за приватизација на становите во општествена сопственост. („Службен весник на Р.М. брoj 36/1990, 62/1992,)  и сите граѓани на РМ  кои беа корисници на општествени станови, т.е. носители на станарско право на овие станови, по основ на овој

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска се обрати на трибината насловена „Ќе пакуваме куфери, или ќе гласаме и одлучиме за нашата иднина?“.   Сиљановска Давкова истакна дека како професорка секогаш ги учи младите да бидат критичари, да не се поданици, да не веруваат во замислени авторитети,

Соопштение до јавноста Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска оствари средба со граѓаните на општина Чаир каде што им се заблагодари за нивната поддршка во првиот круг од претседателските избори и побара уште помасовна поддршка во вториот круг на претседателските избори закажан за 5 мај. Сиљановска Давкова пред граѓаните

Соопштение до јавност, реакција на соопштението на СДСМ и МТСП Денеска во обид да ја дефокусира јавноста од бегството на Пендаровски од дебатата на Алфа ТВ, дебаклот од средбата во Берлин и катастрофално влошениот имиџ на власта, “министерството за вистина” на СДСМ со злоупотреба на државни институции објави лажни обвинувања против кандидатката за претседател Гордана

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска во Граѓанскиот штаб подготви 50 оброци за социјално загрозените семејства и ранливи категории деца. Сиљановска Давкова како што и самата во текот на изборната кампања во првиот изборен круг истакна дека ќе биде првата амбасадорка за борба со сиромаштијата, односно

Соопштение до јавност Денеска во посета на Граѓанскиот штаб беа студентите на кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова. Сиљановска Давкова оствари кратка средба со нив од кои што доби поддршка за победа во вториот круг на претседателските избори на 5 мај, а и подарија и портрет кои самите тие го