Одговор на новинарски прашања на Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова Прашање, новинар: Вие вчера испратив една порака на твитер после изјавата на премиерот дека ќе преработи метлата и најавува чистка после 5 мај, Вие на еден директен начин му испративте нему порака, може ли тоа да го искоментирате? Одговор: Па ќе повторам, прво претседателската кампања

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска беше во посета на општина Гази Баба каде што оствари средба со жителите на општината. На средбата Сиљановска Давкова изрази огромна благодарност за укажаната доверба од страна на граѓаните на првиот круг од претседателските избори, каде што освои повеќе од

Драги пријатели, драги сограѓани, Пред да започне изборниот молк на полноќ, би сакала да ви се обратам уште еднаш. Минав илјадници километри низ нашата прекрасна татковина, сретнав многу луѓе, стиснав илјадници раце. Ве молам, простете ми што не успеав да стасам насекаде, но ветувам дека ќе ве посетам во вториот дел од кампањата. Исто така,

Кандидатот за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова вечерва оствари средба со граѓаните во Штип. Сиљановска Давкова ги поздрави граѓаните на Штип и исто така  им се заблагодари на поддршката која и ја даваат во текот на оваа изборна кампања затоа што на нејзе и даваат дополнителна сила за да победи, се

Кандидатот за претседател на Република Македонија, проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова оствари средба со граѓаните во Пробиштип. Сиљановска Давкова ги поздрави граѓаните и им се заблагодари на поддршката која и ја даваат во текот на оваа изборна кампања бидејќи на нејзе и даваат дополнителна сила за да победи на изборите се со цел правдата да

Кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова оствари средба со граѓани во Општина Карбинци. Сиљановска Давкова  пред граѓаните посочи дека во индустријата за производство на облека трудот вреди 60 проценти од вкупната цена на производството. Нашите текстилни производители со цел да се тркаат со Источна Азија во континуитет наоѓаат начин како

Кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова оствари средба со претседателот и членовите на управниот одбор на Асоцијацијата на архитекти на Македонија. Се сретнавме со претседателот и членовите на управниот одбор на Асоцијацијата на архитекти на Македонија, кое е единствено здружение во државата кое ги застапува интересите на фелата и воедно

Кандидатката Гордана Сиљановска Давкова е натпартиски кандидат поддржан од многу граѓани кои имаат различна политичка определба. Тие денеска организираа во „Јавна соба“ дебата на тема: Прва жена Претседателка? на која зборуваа професорките Каролина Ристова Астеруд и Елка Јачева Улчар, како и режисерот Јани Бојаџи. Дебатата беше многу интересна и отвори прашања кои досега ниту медиумите

Професорката Гордана Силјановска Давкова влезе во трка за претседател како независен кандидат поддржан од ВМРО-ДПМНЕ но, добар дел од либералите не и дадоа јавна поддршка, па дури многумина се обидоа да ја изедначат со политиките кои досега ги водеше опозициската партија. За Силјановска досега најважни аспекти во начинот на кој би ја вршела функцијата се

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Крива Паланка. Сиљановска Давкова рече дека СДСМ и Зоран Заев ветувале многу проекти за граѓаните, но не исполниле ништо од тоа, додавајќи дека нејзин предизвик како иден претседател ќе биде решавање на проблемите на сите