Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Аеродром. Сиљановска Давкова истакна дека владата на СДСМ и Заев наликува како авион без пилот бидејќи се што направија во изминатите две и пол години е на штета на граѓаните, потенцирајќи дека мнозинството пратеници го узурпирале парламентот и

Соопштение до јавност, реакција на соопштението на СДСМ СДСМ да си најде добри адвокати. СДСМ е во паника и тоа со причина ! Фатени се живи во обид да крадат лични податоци со кои би вршеле дополнителни притисоци врз гласачите. СДСМ се толку збунети што првин демантираат дека таква апликација постои, а после самите се

Кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р. Гордана Сиљановска Давкова оствари средба културни работници, проф. Стојан Стојков композитор, Сони Петровски поранешниот претседател на Сојуз на композитори, Кокан Димушевски, проф. Томе Аџиевски скулптор и ликовен уметник, Викторија Васева историчар на уметност и кустос. Во културата не смее да има непотизам и корупција. Нашите културни работници

Кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р. Гордана Сиљановска Давкова оствари средба со Здружение на глуви и наглуви на град Скопје. На средбата со Здружение на глуви и наглуви на град Скопје повторив дека Македонија треба да се грижи за сите граѓани вклучувајќи ги и глувите и наглувите. Дали знаете дека тие се обединети

Кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова денес оствари средба со Здружение за животна средина „Еко Планета“. На средбата со Здружение за животна средина „Еко Планета“ Скопје, разговаравме за можностите за вклучување на еколошки теми во образовниот процес, и теоретски и практични лекции, појасни Сиљановска Давкова. На самиот крај од средбата

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Гевгелија. Сиљановска Давкова посочи дека политичарите својот легитимитет го црпат од народот и дека токму народот на 21 април а потоа и на 5 мај ќе одлучат дали се задоволни од оваа власт која што

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Валандово. Сиљановска Давкова посебен акцент стави на владеењето на правото и правната држава, односно како што рече таа Македонија  не е слободна држава во изминатите две и пол години, односно дека со оваа влада таа

Почитувани, Ве известуваме дека денеска 15.4.2019 ќе се одржат низа настани од страна на Кандидат за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Сиљановска Давкова. Во 18:30 часот Митинг во Валандово Во 20:30 часот Митинг во Гевгелија   Го покануваме Вашиот медиум да ги проследи настаните. Со почит, Тим на Кандидат за претседател на Република

Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Велес. Во Велес Сиљановска Давкова посочи дека атмосферата која што ја гледа од митинзите и енергијата од граѓаните и се мотив да се бори да победи на претседателските избори и да овозможи правото и правдата да завладеат во

Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Свети Николе. Сиљановска Давкова ги поздрави граѓаните во Свети Николе и им се заблагодари што ја поддржуваат да стане претседател на Република Македонија, бидејќи заедно со нив таа се чуствува посилна во борбата за да правдата и правдината