Соопштение до јавност Почитувани, Ве известуваме дека денеска 11.4.2019 ќе се одржат низа настани од страна на Кандидат за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Силјановска Давкова. 12:30 часот отворање на штабот на ул. Македонија (до Барселона) 13:30 часот дебата Еqual pay day во Јавна Соба 18:30 часот митинг во Кисела Вода 20:30 часот

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Карпош. Силјановска Давкова потенцираше дека СДСМ и Заев имаат недржавнички ниту демократски однос во Македонија, односно како што рече таа во Македонија нема владеење на правото, односно со независно судство тоа не е можно. Таа

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Бутел. Таа потенцираше дека со нејзината победа ќе им покаже како се водат евроатлански процеси и интеграции, додавајќи дека СДСМ и Заев го користат ЕУ и НАТО како алиби за својата егзистенција, додека тие живеат

Интегрален текст од изјава за медиуми на Гордана Сиљановска Давкова Почитувани, Драматична е состојбата, не знам колку сте во тек, меѓутоа за последните три месеци како што објави Левица 83 лекари побарале дозвола да ја напуштат Македонија. Тоа значи дека еден дневно лекар има намера да си замине, еве јас јавно апелирам до Владата она

На средбите во Гостивар и Тетово истакнав дека правото и правдата за Македонија доаѓаат со овие претседателски избори. Јас, ако бидам избрана за претседателка на државата, ќе се обраќам многу често бидејќи имам право најмалку еднаш во годината, ама ако ги бројам проблемите на граѓаните дали се тоа еколошки, дали се тоа проблемите на лицата

Почитувани, Ве известуваме дека денеска 10.4.2019 ќе се одржат низа настани од страна на Кандидат за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Силјановска Давкова. 14:15 чaсот средба во граѓанскиот штаб со турските невладини организации 15:30 часот средба со Здружение на приватни лекарски работници  на Македонија 18:30 часот митинг Бутел 20:30 часот митинг Карпош Го

Вчера кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Силјановска Давкова заедно со Ердоган Сарач, претседател на Движење за национално единство на Турците во Македонија (ДНЕТ) вчера остварија посета на пазарот во Гостивар. При посетата на пазарот во Гостивар, Гордана Силјановска Давкова истакна дека токму овој пазар е пример за мултикултурно општество, каде се

Вчера кандидатот за претседател на Република Македонија, Проф. Д-р Гордана Силјановска Давкова го посети манастирот „Свети Ѓорѓија“ во Рајчица. При самата посета на самиот манастир Силјановска Давкова посочи дека тука владее необична енергија и мир, кои помагаат на луѓето во ова брзо време. Со самата посета на манастирот „Свети Ѓорѓија“ добила дополнителна сила за битка

Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Тетово. Силјановска Давкова на самиот почеток им се заблагодари на граѓаните од Тетово што дошле во толкав број и што ја поддржуваат. Во Струга прифатив, зошто знаев дека намерата е добра, а целта е заедничка, право и правда

Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Гостивар. Силјановска Давкова својата средба со граѓани во Гостивар ја започна со зборовите дека Македонија е се што ние имаме. Не е точно дека сме ние немодерни, заостанати, традиционални. Не е точно дека денеска не е модерно да