Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова денеска во општина Ѓорче Петров се обрати на трибината насловена „Со гласање до одлука за нашата судбина“. Сиљановска Давкова истакна дека само со право и правда може да има вистинско сојузништво меѓу граѓаните без разлика на нивната етничка и верска припадност.

Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова вечерва се обрати на граѓаните во Кичево. Силјановска Давкова им посака добредојде на Кичевчани и им рече дека е дома, во својот роден град. И им рече на граѓаните дека Кичево е градот на нејзините прадедовци, дедовци, баби, на татко и, мајка и. Кичево

Соопштение до јавност Кандидатот за претседател на Република Македонија Проф. д-р Гордана Силјановска Давкова денеска се обрати пред граѓаните во Демир Хисар. Според Силјановска Давкова власта на СДСМ ги изманипулирала граѓаните со референдумското прашање на 30-ти септември, бидејќи прашањето не било соодветно поставено, односно како што рече таа за НАТО не е потребен референдум ако